Friek slaat toe

door 21 februari 20082008 voorjaar

Dat thuisspelen ook zo zijn voordelen heeft, bewees Friek afgelopen woensdag tijdens onze wekelijkse dartsavond. Hij won alle drie zijn partijen (Pat Henkie, BB en Ron die nog steeds zijn dartnaam niet heeft doorgegeven) en haalde in totaal dus 12 punten op. Dat zal volgende week wel een mooi stukske in de Bode worden…..

Na eerst Daan te hebben gefeliciteerd met zijn 18e verjaardag, werd het tijd voor wat te darten. De eerste partij was meteen raak, want Franky All the Way speelde tegen Ron die nog steeds zijn dartnaam niet heeft. In een gelijkopgaande wedstrijd, waarin alle legs tegen de darts ingingen, trok uiteindelijk Ron die nog steeds zijn dartnaam niet heeft doorgegeven aan het langste eind. Daarna versloeg Friek BB met klinkende cijfers (3-0) en arriveerde ook Pat Henkie, die wat problemen had gehad met de fietssleutels van zoon Henkie.

Vervolgens mocht Pat aan de bak tegen Franky, maar ook deze partij eindigde in een close-finish (3-2 voor All the way). BB maakte het vervolgens Ron die nog steeds zijn dartnaam niet heeft doorgegeven knap lastig, maar uiteindelijk wist laatstgenoemde met moeite een 3-2 overwinning uit het vuur te slepen. Toen maakte Friek ook korte metten met Pat Henkie, won Franky van BB en pakte Pat zijn eerste overwinning van de avond (op BB).

De laatste partij van de avond was wederom een 3-2-er. Friek won de confrontatie met Ron die nog steeds zijn dartnaam niet heeft doorgegeven en was hiermee de winnaar van deze avond.

Dat het er weer frink heeft genauwd, bleek wel uit de statistieken. Er werd 30 keer 100 of hoger ggooid in de gespeelde acht partijen, waarbij er één 180er kon worden genoteerd (Franky All the Way) en 4 keer een 140 (1x Franky All the Way en 3 x Ron die nog steeds zijn dartnaam niet heeft doorgegeven). De hoogste uitworp was voor Friek (die heeft daar patent op) met 82, maar die was niet hoog genoeg voor de top 3 van dit seizoen.

O ja Roedi was afwezig, dus die staat de volgende speelronde de hele avond aan de okkie (of was het de Taptoe?).

Hieronder het reeds hiervoor aangehaalde stukske uit de Bode

Ronnie Backster leidt pijnlijke nederlaag

ZUNDERT – Het zat er al een tijdje aan te komen dat Ronnie Backstar ging verliezen. Gisteren (20-2 red.) was het dan zover.

Het eerste vuur werd door Frank All The Way aan zijn schenen gelegd. Frank mocht starten in de eerste legs. Alle legs gingen tegen de darts in zo ook de laatste leg. Weer een leermoment, laat die Begster maar beginnen! De tweede partij voor Ronnie Begstar was tegen Blues Brother BB, ook een niet te onderschatten tegenstander. Ook hier hetzelfde ritueel, BB mocht starten en Ronnie Bekster ging aan de haal met de 3-2 overwinning.

Als laatste moest The Friek tegen Ronnie Bakstar. The Friek had goed opgelet en liet Ronny Begger beginnen en ook hier weer hetzelfde ritueel, maar omdat Ronny Bagger was begonnen was het gewoon 3-2 voor The Friek. The Friek was trouwens goed bezig in eigen huis. Met een ongepimpt bord, de pijlen geslepen voor BB, maakte The Friek korte metten met zowel BB (3-0) en met een moordend tempo tegen Pat Hankey (3-1). Frank All the Way was ook in goeden doen. Na de nederlaag tegen Ronney Begster, pakte All the Way Hankey in met 3-2 en was hij ook de betere tegen BB.

Dat er flink werd uitgehaald blijkt wel uit de cijfers 35 keer 10 of meer, 5 keer 140 of meer en 1 keer 180 voor Frank All The Way. Ook de hoogste uitworp van 82 met twee darts van The Friek was er een om naar huis te schrijven, maar dat hoefde niet want het was bij hem thuis. Komende week moet Roedi een uurtje eerder komen samen met BB om even het aantal partijen gelijk te trekken. Til next week, we houden u op de hoogte.

Bron: Zundertse Bode 27-02-08

Laatste nieuws

Seizoen 2020-2021 niet eens gestart
Seizoen 2020-2021 niet eens gestart

Vol vertrouwen waren de organisatoren Pat Henkie en SuperGroover eind vorig jaar. De leukste onderlinge dartscompetitie van Zundert zou nog starten. Maar tot op heden blijkt, dat daarvan geen sprake is. "Een enorme teleurstelling", aldus één van de organisatoren....

Seizoen 2020-2021 niet eens gestart
Seizoen 2019-2020 nietig verklaard

Als gevolg van het corona-virus en de bijbehorende richtlijnen vanuit het RIVM heeft de organisatie van de NNT-competitie besloten het seizoen niet af te spelen en nietig te verklaren. Dit jaar dus geen kampioen, geen bekerwinnaar, geen uitreikingen van de individuele...

In februari vindt SuperGroover zijn Waterloo
In februari vindt SuperGroover zijn Waterloo

Februari 2020 kende 4 speelavonden en er werden vervolgens 2 periodes afgerond, beiden gewonnen door Franky all the Way. SuperGroover verloor op 7 februari zijn allereerste wedstrijd van dit seizoen. Na 25 winstpartijen was Blues Brother te sterk.  Hieronder de...

Ja ja januari
Ja ja januari

Ik mocht dan december wel vergeten zijn, maar gelukkig januari niet. Een nieuw jaar, nieuwe kansen en een nieuwe samenvatting van de afgelopen maand. SuperGroover pakte ook de tweede en de derde periode en bleef ook in januari ongeslagen in de competitie, maar werd...

December? O ja, december
December? O ja, december

Het leven van een razende reporter gaat niet altijd over rozen. Zeker niet, als je gewoon op een leeftijd komt dat je vergeetachtig wordt. In december werden er toch nog twee competitie-avonden gehouden plus de interland tegen Den Bels. En dan gewoon niet meer weten,...