Hatseflats

door 19 mei 20132012-2013

Onder het genot van Omroep Brabant op de radio (jammer van de sjoep), vragen om een hawk eye-systeem en een duidelijke mening over Sjalalie Sjalala en Anouk, werd er afgelopen vrijdag een marathon-dartavond gehouden bij Nounauwtutter.

Er zouden deze avond 10 partijen gegooid moeten gaan worden en dus werd iedereen zo vroeg mogelijk opgetrommeld. Uiteindelijk bleken we op dezelfde tijd klaar te zijn als een normale avond waarop we 6 of 8 partijen gooien, dus de partij tussen Mighty Mike en The Power had duidelijk invloed op de snelheid waarmee de wedstrijden werden afgehandeld.

En dan het woord “Hatseflats”. Binnen onze club regelmatig gebruikt bij mooie finishes, pijlen in het hout of grandioze winstpartijen. Maar wat betekent het nu eigenlijk en waar komt het woord vandaan? Het woord Hatseflats is verzonnen door Bert Plagman en dat is sinds 1980 de vaste “stem” van Tommie uit Sesamstraat. Ook “Poehéé!” en “Hutsefluts” zijn door hem bedacht, maar wat het nu eigenlijk betekent? Oké, genoeg over Sesamstraat, laten we ons even op het darten concentreren.

SuperGroover was deze avond onoverwinnelijk en won alle 5 zijn partijen met 3-0. Hierdoor pakte hij voor het derde jaar op rij de titel, maar ook de 10e periode.

Runner-up, maar dan wel één met zevenmijlslaarzen was Blues Brother. Na vele jaren in de onderste regionen van de eindstand te hebben gebivakkeerd, katapulteerde hij dit jaar naar de tweede plek, een topprestatie.

Roedi Fitten kende ook een prima seizoen. Hij gooide 4 maal 180 dit jaar en eindigde op de derde plek in de eindrangschikking.

The Friek, die vorig seizoen nog de rode lantaarn droeg, eindigde dit seizoen op de vierde plek, maar had tot deze speeldag zicht op meer. Verlies in het rechtstreekse duel tegen Fitten deed hem uiteindelijk de das om. Wel gooide hij dit jaar de hoogste uitworp, 118.

Pat Henkie begon het seizoen sterk, maar zakte terug als gevolg van fysieke problemen. Ondanks het feit dat je met je kaak niet hoeft te gooien, gooide dit toch wel duidelijk roet in het eten. Hij probeerde nog de Remia Cup te winnen, maar kwam net iets te kort hiervoor.

Tsja en dan de nieuwkomer in het gezelschap, Daddy Cool. Pakte in zijn eerste seizoen meteen 2 prijzen plus de rode lantaarn. Zowel de Remia Cup als de BB (Buiten Bord) trofee gaan zijn kant op. Met toch een mooi gemiddel van 0,94 punten per wedstrijd een naam om in de toekomst rekening mee te houden.

Hieronder alle uitslagen van de gespeelde wedstrijden.

PAT HENKIE – SUPERGROOVER0-3
BLUES BROTHER – ROEDI FITTEN3-0
THE FRIEK – SUPERGROOVER0-3
PAT HENKIE – BLUES BROTHER1-3
ROEDI FITTEN – PAT HENKIE3-2
DADDY COOL – SUPERGROOVER0-3
BLUES BROTHER – DADDY COOL0-3
SUPERGROOVER – BLUES BROTHER3-0
SUPERGROOVER – ROEDI FITTEN3-0
THE FRIEK – ROEDI FITTEN2-3

De eindstand van de 10e speelronde staat hieronder.  

 NAAMP1P2P3P4P5TOT
1SUPERGROOVER3333315
2THE FRIEK3230210
3BLUES BROTHER333009
4ROEDI FITTEN303039
5PAT HENKIE300126
6DADDY COOL200035

Laatste nieuws

Het verschil
Het verschil

Op vrijdag 3 Februari werd er weer gedart. Dit ondanks 2 afmeldingen. Pat Henkie had nog te weinig zicht en durfde het met 1 oog niet aan. Supergroover was de andere afwezige. Waarschijnlijk toch te vroeg de hond uitgelaten zodat hij toch nog blijft hoesten en...

In het lichaam van
In het lichaam van

20 Januari was het eindelijk zover. De weersberichten waren gunstig zodat er weer gedart kon worden Wel even een dankwoord aan BB die van te voren de verwarming had aangeslingerd. Dit hadden we wel nodig. Helaas 2 afmeldingen. Pat Henkie die nog de scherpte mist omdat...

Het gebit van…
Het gebit van…

Op vrijdag 28 oktober is het nieuwe seizoen van start gegaan van de NNT. Allereerst vond de Algemene Jaarvergadering plaats. Hierin werd teruggeblikt op afgelopen seizoen en vooruit gekeken op het nieuwe seizoen. Voor dit seizoen zal de organisatie bestaan uit The...

Het groen is niet altijd grasser
Het groen is niet altijd grasser

Zoals Daddy Cool probeerde duidelijk te maken, dat het groen niet altijd grasser is bij de buren. Zolang je maar genoeg sproeit. Met andere woorden, de toon was weer gezet, de matadoren konden aan de slag. De avond begon echter met een overstroming bij het...

Het is net als vissen
Het is net als vissen

Darten is net als vissen bij Nounauwtutter. Je spartelt wat, denkt er te zijn en vervolgens komt daar SuperGroover die je dan toch te pakken heeft. Dat was het gevoel van The Friek na de openingspartij. Uiteindelijk ging SuperGroover er met de 3-2 overwinning vandoor,...