Hatseflats

door 19 mei 20132012-2013

Onder het genot van Omroep Brabant op de radio (jammer van de sjoep), vragen om een hawk eye-systeem en een duidelijke mening over Sjalalie Sjalala en Anouk, werd er afgelopen vrijdag een marathon-dartavond gehouden bij Nounauwtutter.

Er zouden deze avond 10 partijen gegooid moeten gaan worden en dus werd iedereen zo vroeg mogelijk opgetrommeld. Uiteindelijk bleken we op dezelfde tijd klaar te zijn als een normale avond waarop we 6 of 8 partijen gooien, dus de partij tussen Mighty Mike en The Power had duidelijk invloed op de snelheid waarmee de wedstrijden werden afgehandeld.

En dan het woord “Hatseflats”. Binnen onze club regelmatig gebruikt bij mooie finishes, pijlen in het hout of grandioze winstpartijen. Maar wat betekent het nu eigenlijk en waar komt het woord vandaan? Het woord Hatseflats is verzonnen door Bert Plagman en dat is sinds 1980 de vaste “stem” van Tommie uit Sesamstraat. Ook “Poehéé!” en “Hutsefluts” zijn door hem bedacht, maar wat het nu eigenlijk betekent? Oké, genoeg over Sesamstraat, laten we ons even op het darten concentreren.

SuperGroover was deze avond onoverwinnelijk en won alle 5 zijn partijen met 3-0. Hierdoor pakte hij voor het derde jaar op rij de titel, maar ook de 10e periode.

Runner-up, maar dan wel één met zevenmijlslaarzen was Blues Brother. Na vele jaren in de onderste regionen van de eindstand te hebben gebivakkeerd, katapulteerde hij dit jaar naar de tweede plek, een topprestatie.

Roedi Fitten kende ook een prima seizoen. Hij gooide 4 maal 180 dit jaar en eindigde op de derde plek in de eindrangschikking.

The Friek, die vorig seizoen nog de rode lantaarn droeg, eindigde dit seizoen op de vierde plek, maar had tot deze speeldag zicht op meer. Verlies in het rechtstreekse duel tegen Fitten deed hem uiteindelijk de das om. Wel gooide hij dit jaar de hoogste uitworp, 118.

Pat Henkie begon het seizoen sterk, maar zakte terug als gevolg van fysieke problemen. Ondanks het feit dat je met je kaak niet hoeft te gooien, gooide dit toch wel duidelijk roet in het eten. Hij probeerde nog de Remia Cup te winnen, maar kwam net iets te kort hiervoor.

Tsja en dan de nieuwkomer in het gezelschap, Daddy Cool. Pakte in zijn eerste seizoen meteen 2 prijzen plus de rode lantaarn. Zowel de Remia Cup als de BB (Buiten Bord) trofee gaan zijn kant op. Met toch een mooi gemiddel van 0,94 punten per wedstrijd een naam om in de toekomst rekening mee te houden.

Hieronder alle uitslagen van de gespeelde wedstrijden.

PAT HENKIE – SUPERGROOVER0-3
BLUES BROTHER – ROEDI FITTEN3-0
THE FRIEK – SUPERGROOVER0-3
PAT HENKIE – BLUES BROTHER1-3
ROEDI FITTEN – PAT HENKIE3-2
DADDY COOL – SUPERGROOVER0-3
BLUES BROTHER – DADDY COOL0-3
SUPERGROOVER – BLUES BROTHER3-0
SUPERGROOVER – ROEDI FITTEN3-0
THE FRIEK – ROEDI FITTEN2-3

De eindstand van de 10e speelronde staat hieronder.  

 NAAMP1P2P3P4P5TOT
1SUPERGROOVER3333315
2THE FRIEK3230210
3BLUES BROTHER333009
4ROEDI FITTEN303039
5PAT HENKIE300126
6DADDY COOL200035

Laatste nieuws

Seizoen 2020-2021 niet eens gestart
Seizoen 2020-2021 niet eens gestart

Vol vertrouwen waren de organisatoren Pat Henkie en SuperGroover eind vorig jaar. De leukste onderlinge dartscompetitie van Zundert zou nog starten. Maar tot op heden blijkt, dat daarvan geen sprake is. "Een enorme teleurstelling", aldus één van de organisatoren....

Seizoen 2020-2021 niet eens gestart
Seizoen 2019-2020 nietig verklaard

Als gevolg van het corona-virus en de bijbehorende richtlijnen vanuit het RIVM heeft de organisatie van de NNT-competitie besloten het seizoen niet af te spelen en nietig te verklaren. Dit jaar dus geen kampioen, geen bekerwinnaar, geen uitreikingen van de individuele...

In februari vindt SuperGroover zijn Waterloo
In februari vindt SuperGroover zijn Waterloo

Februari 2020 kende 4 speelavonden en er werden vervolgens 2 periodes afgerond, beiden gewonnen door Franky all the Way. SuperGroover verloor op 7 februari zijn allereerste wedstrijd van dit seizoen. Na 25 winstpartijen was Blues Brother te sterk.  Hieronder de...

Ja ja januari
Ja ja januari

Ik mocht dan december wel vergeten zijn, maar gelukkig januari niet. Een nieuw jaar, nieuwe kansen en een nieuwe samenvatting van de afgelopen maand. SuperGroover pakte ook de tweede en de derde periode en bleef ook in januari ongeslagen in de competitie, maar werd...

December? O ja, december
December? O ja, december

Het leven van een razende reporter gaat niet altijd over rozen. Zeker niet, als je gewoon op een leeftijd komt dat je vergeetachtig wordt. In december werden er toch nog twee competitie-avonden gehouden plus de interland tegen Den Bels. En dan gewoon niet meer weten,...