In het lichaam van

door 30 januari 20232022-2023

20 Januari was het eindelijk zover. De weersberichten waren gunstig zodat er weer gedart kon worden Wel even een dankwoord aan BB die van te voren de verwarming had aangeslingerd. Dit hadden we wel nodig. Helaas 2 afmeldingen. Pat Henkie die nog de scherpte mist omdat hij zicht heeft van 1 oog. Of was het toch de kou?? Beterschap Patje en een spoedig herstel. The Friek was er ook niet, die had andere spannende dingen te doen.

Al sinds jaar en dag beginnen de wedstrijden om 19:30. Dan blijft het raar dat de eerste melding van ik “ben wat later” rond 19:00 uur binnenkomt. Supergroover zat nog niet aan zijn stappen en moest daarom de hond nog uit laten. Of was hier al sprake van intimidatie??

Roedi Fitten en Daddy Cool hadden hierdoor ruim de tijd om de opwarming af te werken. Tegen 20:00 kwam Supergroover binnenvallen en vol trots liet hij zijn stappenteller zien met de stappen van de dag zelf. Het viel DC al op dat Supergroover wat lichter was en dat kon niet van 1x de hond uitlaten zijn. Het blijkt dat Supergroover al vanaf juni in het krachthonk zit. Chapeau Supergroover!!

Er werd besloten om een dubbel programma af te werken, namelijk 1x 501 en 1x TicTacs. Wel met ingebouwde pauzes om even de benen te laten rusten.

De eerste (501) was Roedie Fitten – Supergroover. Een hoogstaande partij die binnen 40 minuten werd afgewerkt. Er werd het uiterste gevraagd van Supergroover om deze partij over te trekken. Na een spannend leg verloop werd het 3-1 voor Supergroover.

De volgende partij was tussen Daddy Cool en Roedi Fitten. Voordat de partij van start kon gaan moest Daddy Cool eerst even plassen. Dit zou niet de laatste keer zijn deze avond. Oorzaak de Spa Rood die geen Spa Rood was maar Spa met een smaakje. De 2de leg was hoogstaand, nadat beide binnen 10 pijlen op een uitworp stonden (waar hebben we dit meer gezien?) kon het uitgooien op een dubbel beginnen. Roedi Fitten stond op dubbel 1, maar gooide altijd net eronder en Daddy Cool stond op 3 maar gooide zijn 1ste pijl altijd in de dubbel 1. Zaten de heren wel in het juiste lichaam. De partij ging naar Daddy Cool met 3-2.

Als we ook nog tic-tacs wilden spelen dan moesten we de vaart er wel inhouden. Twee partijen gespeeld en liep al tegen 10en!? De laatste 501-partij, DC – Supergroover, werd in een hoog tempo afgewerkt. Enige consternatie was erbij de 3de leg. Daddy Cool dacht deze leg te pakken door met een bull uit te gooien. Helaas gooide hij nu 10 punten teveel. Dit was duidelijk terug te zien op de VAR beelden . Wel wist Daddy Cool de partij met 3-2 te winnen.

Één van de vele hoogtepunten was de uitgooi van 88 door Roedi Fitten. Nu is 88 niet zo moeilijk voor de mannen van Nounauwtutter (..), maar wel de door Roedi Fitten gebruikte combinatie namelijk tripple 20, 12 en dubbel 8.

Aangezien het nu al tegen elven liep, werd er besloten om de TicTacs meer even achterwege te laten. Helaas is alleen de hoogste uitwerp van Roedi Fitten genoteerd.
Oorzaak hiervan is het sterk roulerend programma van de aanwezige darters. Excuses van de organisatie.

Gelukkig hebben we de uitslagen nog.

Roedi Fitten – Supergroover 1-3
Daddy Cool – Roedi Fitten 2-3
Supergroover – Daddy Cool 2-3

Laatste nieuws

Het verschil
Het verschil

Op vrijdag 3 Februari werd er weer gedart. Dit ondanks 2 afmeldingen. Pat Henkie had nog te weinig zicht en durfde het met 1 oog niet aan. Supergroover was de andere afwezige. Waarschijnlijk toch te vroeg de hond uitgelaten zodat hij toch nog blijft hoesten en...

Het gebit van…
Het gebit van…

Op vrijdag 28 oktober is het nieuwe seizoen van start gegaan van de NNT. Allereerst vond de Algemene Jaarvergadering plaats. Hierin werd teruggeblikt op afgelopen seizoen en vooruit gekeken op het nieuwe seizoen. Voor dit seizoen zal de organisatie bestaan uit The...

Het groen is niet altijd grasser
Het groen is niet altijd grasser

Zoals Daddy Cool probeerde duidelijk te maken, dat het groen niet altijd grasser is bij de buren. Zolang je maar genoeg sproeit. Met andere woorden, de toon was weer gezet, de matadoren konden aan de slag. De avond begon echter met een overstroming bij het...

Het is net als vissen
Het is net als vissen

Darten is net als vissen bij Nounauwtutter. Je spartelt wat, denkt er te zijn en vervolgens komt daar SuperGroover die je dan toch te pakken heeft. Dat was het gevoel van The Friek na de openingspartij. Uiteindelijk ging SuperGroover er met de 3-2 overwinning vandoor,...

Code 0000 en contactlenzen
Code 0000 en contactlenzen

Zender 711 kun je alleen bekijken met een pincode. En inderdaad, die is 0000. Een lekker veilig kinderslot voor onze darters dus. Ondergetekende weet van niks, want hij zit niet bij Ziggo. Kortom, de gesprekken gisteravond waren wederom van een hoog niveau. Pat Henkie...