Nounauwtutter krijgt dartles

door 21 januari 20082008 voorjaar

De wedstrijd tegen de mannen van Den Hout betekende de eerste officiële wedstrijd van ons team buiten het thuiscircuit en liet zien dat we er nog niet helemaal zijn. Tinus, Jos en Niek waren toch beduidend beter en zij pakten na een lange avond de plekken 1, 2 en 3. Dan dan vervolgens op 4 ook nog een hele Denhoutenaar stond (Patje) was eigenlijk ook al geen verrassing meer. Maar het was een gezellige avond bij Café Schuttershof en zeker voor herhaling vatbaar. Eerst maar eens een trainingskamp.

Nadat we eerst door Pat werden getracteerd op gebak vanwege zijn verjaardag, begonnen de wedstrijden. Er waren 3 poules gemaakt met ieder drie spelers. En al snel nauwde ut ur. Tinus liet zijn dat hij de pijlen vanuit iedere positie in het bord kon krijgen, Ludo (BB) liet zien erg constant te zijn, Ruud probeerde met tijdwinnen Tinus uit zijn ritme te krijgen (maar zelfs een lang toiletbezoek hiep niks), Ton pakte de eerste leg voor ons team, Pat kon niet van zullie Jos winnen (het zal de druk wel zijn) en nu wordt deze zij wel erg lang, dus zetten we er even een pun achter. In de derde poule won Niek van zowel Ron als Frank met 3-0 en wist Frank zijn reputatie van comeback-kid weer weer te maken door na een 2-0 achterstand toch nog van Ron te winnen. Na deze wedstrijden was het tijd om de balans op te maken en werd er pelaad wie de kruisfinales zouden spelen en wie om de troostprijzen gingen. Hieronde de eindstanden van de poules.  

Poule 1Poule 2Poule 3
1. Tinus 61. Jos 61. Niek 6
2. Ruud 32. Pat 42. Frank 3
3. Ludo 03. Ton 13. Ron 2

 Vervolgens werden de wedstrijden om de plekken 7 en 8 en 5 en 6 gespeeld. Hier was het een groot Nounauwtutter-gehalte. Ton speelde tegen Ron om de 7/8e stek. Deze partij werd door Ron met 3-1 gewonnen, waarbij Ron ook nog de hoogste uitworp van de avond realiseerde (110).   De strijd om plek 5 en 6 ging tussen de broers Van Hassel. Uiteindelijk won Frank met 3-2 van Roedie.

Toen was het tijd voor de kruisfinales.  Allereerst speelde Jos tegen Tinus. Dit werd door laatstgenoemde met 3-0 gewonnen. Niek versloeg vervolgens in de andere halve finale Pat met 3-1, dus waren de kaarten geschud. De strijd om de 3/4e plaats werd weer een broedergevecht, dat door Jos uiteindelijk werd gewonnen van Pat.  

De finale was erg spannend. Deze ging dus tussen Tinus en Niek en Niek maakte het hem erg moeilijk maar uiteindelijk won toch Tinus, die niet voor niets op zijn rode shirt The Master heeft staan. Voor diegenen die het niet helemaal hebben kunnen volgen, hieronder de eindstand van deze avond.   1. Tinus 2. Niek 3. Jos 4. Pat 5. Frank 6. Ruud 7. Ron 8. Ton 9. Ludo   Hierna volgde de prijsuitreiking door onze spreekstalmeester Pat. Ron ontving voor de hoogste uitworp van de avond een lekkere fles ACE-drank. Runner-up Niek kreeg anderhalve liter ACE-drank (nog zonder dus) en winnaar Tinus, die al jaren de drank heeft afgezworen, kreeg een bierpakket.  

Het was een erg gezellige avond die binnenkort zeker een vervolg zal krijgen in Den Hout.  

Hieronder voor de statistici onder ons, de statistieken.  

Naam100140
Tinus132
Niek61
Frank51
Pat51
Ron42
Jos30
Ruud30
Ton21
Ludo10

Ook hier was een verslaggever van de Zundertse Bode aanwezig, hieronder zijn verslag.  

Dartclinic Nounauwtutter succes

ZUNDERT – Afgelopen vrijdag was het zover. Ter ere van Pat verjaardag had hij een dartclinick georganiseerd bij Denies op Klein-Zundert. Hij had een gerenommeerd team gecontracteerd uit Den Hout. Normaliter bestaat het clinicteam uit een zestal personen, maar vanwege de kosten waren er slechts drie afgereisd naar Klein Zundert.   Nadat we op koffie en gebak getrakteerd waren, werden we ingedeeld in drie poules van drie personen. Vanwege de affiches die door heel Klein Zundert waren verspreid, was er erg veel publiek aanwezig. Aan de deur werd tolerant omgegaan met de mensen die hun Nounauwtutterpas waren vergeten. De eerste partij was The Master (Tinus) tegen Ludo. Ongeveer 10 minuten, 7 keer 100+ en nog geen enkele keer kans op een uitgooi kon Ludo the Master feliciteren. De tweede partij was Ton tegen Jos Hankey. Eerste leg was nog voor Ton, maar de drie daarop volgende waren voor Jos. De derde partij was (One Dart) Niek tegen Ruud, maar ook daar een zelfde beeld, de mannen uit Den Hout waren zes klasse beter, maar dat mag ook wel voor dat geld.

Het was wel opvallend dat de Nounauwtutters ze goed lieten smaken, de mannen uit Den Hout waren wat dat betreft veel rustiger. Misschien lag het daar wel aan dat we geen partijen tegen ze wisten te winnen. Alleen in de onderlinge partijen tussen de Nounauwtutters werd er gestreden, vooral de partij tussen Ron en Frank was spannend. Frank kwam terug uit kansloze positie en wist nipt te winnen met 3-2. Al met al wederom een geslaagde avond, Pat hoe verzin je het om onze zo te verrassen met een dartclinick op je verjaardag. Ik ben benieuwd wie de volgende jarig is en wat die verzint om ons te verrassen. We houden u op de hoogte.

Voor verdere informatie of voor het vastleggen van een dartclinickteam kunt u zich melden bij www.nounauwtutter.nl, wij nemen dan contact met u op.

Bron: Zundertse Bode 23-1-2008

En dan de foto’s nog

Laatste nieuws

Seizoen 2020-2021 niet eens gestart
Seizoen 2020-2021 niet eens gestart

Vol vertrouwen waren de organisatoren Pat Henkie en SuperGroover eind vorig jaar. De leukste onderlinge dartscompetitie van Zundert zou nog starten. Maar tot op heden blijkt, dat daarvan geen sprake is. "Een enorme teleurstelling", aldus één van de organisatoren....

Seizoen 2020-2021 niet eens gestart
Seizoen 2019-2020 nietig verklaard

Als gevolg van het corona-virus en de bijbehorende richtlijnen vanuit het RIVM heeft de organisatie van de NNT-competitie besloten het seizoen niet af te spelen en nietig te verklaren. Dit jaar dus geen kampioen, geen bekerwinnaar, geen uitreikingen van de individuele...

In februari vindt SuperGroover zijn Waterloo
In februari vindt SuperGroover zijn Waterloo

Februari 2020 kende 4 speelavonden en er werden vervolgens 2 periodes afgerond, beiden gewonnen door Franky all the Way. SuperGroover verloor op 7 februari zijn allereerste wedstrijd van dit seizoen. Na 25 winstpartijen was Blues Brother te sterk.  Hieronder de...

Ja ja januari
Ja ja januari

Ik mocht dan december wel vergeten zijn, maar gelukkig januari niet. Een nieuw jaar, nieuwe kansen en een nieuwe samenvatting van de afgelopen maand. SuperGroover pakte ook de tweede en de derde periode en bleef ook in januari ongeslagen in de competitie, maar werd...

December? O ja, december
December? O ja, december

Het leven van een razende reporter gaat niet altijd over rozen. Zeker niet, als je gewoon op een leeftijd komt dat je vergeetachtig wordt. In december werden er toch nog twee competitie-avonden gehouden plus de interland tegen Den Bels. En dan gewoon niet meer weten,...